Høbjerg Fænomenet (1)


Svend Daugbjerg skrev 2008
På det sidste har jeg arbejdet en del med "fænomenet" Høbjegskrædderen og medsender billeder og dødsannonce af Jens Peter Sørensen. Han er søn af tjenestepige i Thorup og slagter og væver Søren Christian Jensen, der boede henholdsvis i Høbjerg i Thorup og senere i Høbjerg i Try. Endvidere havde han en stedsøn, Kristian Pedersen (1864), der ejede en lille ejendom ved Dronninglund Storskov, som han kaldte Høbjerghus. Denne søns mor var Sørens 2. kone, Maren Christensen. Navnet Pedersen har Kristian efter hans biologiske far, der boede på ejendommen Blejsbjerg ved Thorup.
Sofie Jensens søn Niels Peter Pedersen, der ligeledes var Sørens stedsøn flyttede senere fra Try til egnen ved Voergaard, har jeg også nogle billeder af. Dem afsender jeg ret hurtigt herefter.
Jeg har talt med en del ældre mennesker på Dronninglund egnen, som endnu kan huske Jens Peter Sørensen, og jeg har udarbejdet et lille skrift om denne besynderlig person, der drog rundt på egnen og blandt andet kunne helbred for den engelske syge.

Sophie Jensen €
Søren (Høbjerg) Christian Jensen
Ø Tjenestepige Ø
Peter Høbjerg
Kristian Pdersen

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage19 Feb 2021