Laurits Christensen

DatoStedKilde
Født :01 Aug 1898--
Død :17 Jul 1983--

Alder : 84

Noter :
Kopi af oplysninger fra www.Orlabak.dk

Ægtefæller/børn:
1. Magda Marie Christensen
Ruth Verna Christensen+
Lilly Solvej Christensen+
Gerda Christensen+
2. Johanne Sofie Pedersen
Friis Elvang Christensen+
Hans Jørgen Christensen
Orla Kjeld Christensen+

Født: 10-8-1898, "Spånhuset" Vester Hassingvej Holtegårds Mark Stagsted
Ægteskab (1): Magda Marie Christensen
Ægteskab (2): Johanne Sofie Pedersen
Død: 17-7-1983 i en alder af 84 år

Generelle notater:
Laurits Christensen som var blevet enkemand i en alder af 43 år - og stod alene med 3 piger Ruth - Lilly samt Gerda på dengang henholdsvis 9 - 7 og 5 år

I 1942 giftede Johanne sig med sin 17 år ældre morbror Laurits Christensen - hvor de sammen fik 3 sønner Friis Elvang - Hans Jørgen - samt Orla sidstnævnte født og opvokset i "Nybo" Stagsted Vester Hassingvej 18 9230 Hjallerup.

Johanne og Laurits Christensen boede kort tid i ejendommen Spånheden på Stagsted Hede hvor de drev et beskedent landbrug - senere på en ejendom på Milholt Mark ved Dronninglund -derefter på en ejendom i Bolleskov nær Melholt - senere flyttede de igen til Stagsted hvor de bosatte sig ved korsvejen Vester Hassingvej mellem Hjallerup og Try.

Laurits Christensen var beskæftiget som arbejdsmand dels som daglejer på Holtegård, men også beskæftiget i tørveproduktion, og oprensning af å løb ved Dronninglund Kommunes vejvæsen - var bl.a med til asfalt arbejde og vejanlæggende på stærkningen mellem Dronninglund og landsbyen Dorf - En årrække fast arbejde med at holde rabatten mellem Uggerhalne til Dannehøj , som dengang foregik med hø le - men var også ansat hos intreprenør Frits Halvorsen med nedlægning af telefonkabler. De sidste år inden Laurits Christensen gik på førtids pension, p.g.a svigtende helbred var han ansat af National Museet hvor han sammen med et sjak på ialt 6 personer var beskæftiget med at restaurere Gravhøje hovedsageligt i Dronninglund kommune.

Udover at have et arbejde at passe, blev der også dyrket grøntsager hovedsageligt tomater og Jordbær - som de videre solgte og var leverandør til mange forretningsfolk - erhversdrivende og private i Hjallerup i mange år indtil helbredet svigtede.
Ligeledes var de selvforsynende af diverse grøntsager, kartofler- tomater, diverse bær e.t.c.


Begivenheder i hans liv:
1 ægteskab. Laurits blev gift med Magda Marie Christensen. (Magda Marie Christensen blev født den 31-12-1899 i Understed ved Sæby, døde den 10-6-1941 i Stagsted v/ Hjallerup og blev begravet i Hjallerup Kirke.)
Laurits Christensen blev dermed enkemand i en alder af 43 år - og stod alene med 3 piger Ruth - Lilly samt Gerda på dengang henholdsvis 9 - 7 og 5 år
Overtalte sin søsters datter Johanne Sofie Pedersen, datter af Peter "Høbjerg" Pedersen og (Laurits´søster) Petrea Martine Christensen. til at komme og tjene som husbestyrerinde, Johanne var 17 år yngre end sin morbror / Onkel Laurits - med hvem hun 2 år senere blev gift med og fødte følgende 3 sønner Friis Elvang - Hans Jørgen - samt Orla sidstnævnte født i "Nybo" Stagsted V. Hassingvej 18 9230 Hjallerup
2. ægteskab, 7-8-1942. Johanne og Laurits Christensen blev borgeligt viet den 7-8-1942 med følgende 2 personer som vidner - Gårdejer Folmer Jensen Stagstedgård, samt husmand Mandrup Thomsen Stagsted hede
Johanne og Laurits Christensen startede med at bo sammen i ejendommen Spånheden på Stagsted Hede hvor de drev et beskedent landbrug - senere flyttede de til en ejendom på Milholt Mark ved Dronninglund -derefter på en ejendom i Bolleskov nær Melholt - hvorefter de igen flyttede til Stagsted hvor de bosatte sig ved korsvejen Vester Hassingvej 18 mellem Hjallerup og Try.
Laurits Christensen var beskæftiget som arbejdsmand dels som daglejer på Holtegård, men også beskæftiget i tørveproduktion, og oprensning af åer og vandøb samt ved Dronninglund Kommunes vejvæsen - var bl.a med til asfalt arbejde og vejanlæggende på stærkningen gennem Dronninglund Storskov og landsbyen Dorf - En årrække fast arbejde med at holde vej rabatten mellem Uggerhalne ved Vodskov til Dannehøj ved Flauenskjold , som dengang foregik med le - I en årrække var Laurits også ansat hos intreprenør Frits Halvorsen med nedlægning af telefonkabler. De sidste år inden Laurits Christensen gik på førtids pension, p.g.a svigtende helbred var han ansat af National Museet hvor han sammen med et sjak på ialt 6 personer var beskæftiget med at restaurere Gravhøje hovedsageligt i Dronninglund kommune.
Udover at have et arbejde at passe, blev der også dyrket grøntsager hovedsageligt tomater og Jordbær - som de videre solgte og var leverandør til mange erhversdrivende og private mennesker i Hjallerup gennem mange år indtil helbredet svigtede for Laurits. Dermed var de også selvforsynende af diverse grøntsager, kartofler- tomater, bær , e.t.c.
(Johanne Sofie Pedersen gift Christensen blev født den 17-12-1915, døde den 29-11-1998 i Hjallerup blev begravet i Hjallerup Kirke.)

ÆgteskabBørn
- Johanne Sofie Pedersen - - Orla Bak

Laurits Christensen
* 01 Aug 1898
† 17 Jul 1983

-
-

-
-

-
--
-
-
--
-

- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage19 Feb 2021